20 db.  1 db súlya; 4,5 dkg.
Energiatartalma; 782 KJ / 187 kcal
Szénhidrát;18 g,  ebből glukonon;0 g 

Hozzávalók; a tésztához 45 dkg liszt, 20 dkg vaj, 1 dl tej, 1 tojás, 5 dkg reszelt sajt, 2 dkg élesztő, só,  a nyújtáshoz 5 dkg liszt, a tetejére 1 tojás, 5 dkg reszelt sajt.

Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal összegyúrjuk, és a tésztát megkelesztjük. Lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtjuk, és 3 cm átmérőjű kiszúróval pogácsákat szaggatunk belőle. Egyenként sütőlemezre fektetjük, a tetejüket tojással megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Forró sütőben aranysárgára sütjük. 

 

20 db.   1 db súlya; 4,5 dkg
Energiatartalom; 1021 KJ / 244 kcal
Szénhidrát; 11,29 g ,  ebből glukonon; 0 g

Hozzávalók; 60 dkg vajastészta, a kinyújtáshoz 5 dkg liszt, a töltelékhez 50 dkg májkrém.

A vajastésztát lisztezett deszkán két, fél cm vastag, egyforma négyzetlappá nyújtjuk, és sütőlemezre fektetjük. A májkrém töltelékből 10 dkg félreteszünk, és ezzel díszítjük a négyzeteket. A kockák tetejére a sima- vagy csillagcsőbetétes habzsákba, vagy egy kivágott csücskü műanyag zacskóba töltött krémmel mintát rajzolunk, de villával is kicifrázhatjuk a tetejére tett krémet. A másik lapot szintén négyzetekre vágva, de üresen hagyva sütjük meg. Ha kihűltek, egy-egy lapocskát májkrémmel összeragasztunk, a díszített kerüljön felülre. 

8 adag
1 adag súja 10 dkg
Energiatartalma:352KJ/84Kcal
Szénhidrát:16,51g  Ebből glukonon:11,85g

Hozzávalók:

40dkg őszibarack, 10 dkg glukonon, 1 nagy citrom leve, 0,5dl rum, 1 tojás fehérje, 1 citrom reszelt héja, 2 dl víz.

Az őszibarack felét kockákra vágjuk, a rummal leöntjük, és 1-2 órán át állni haggyuk. A megmaradt őszibarackot áttörjük, vagy turmixoljuk, és a vízzel, a glukononnal, a tojásfehérjével, a citromlévek, és a reszelt citrom hélyával simára keverjük.Jeges vízbe állítva vagy a hűtőszekrényben előhűtjük, majd a méjhűtőben megfagyasztjuk. Amikor félig megfagyott, a rumba áztatott őszíbarackkal összekeverjük és teljesen megfagyasztjuk.

6 adag
1 adag súja 10 dkg
Energiatartalma:334KJ/80Kcal
Szénhidrát:19,51g  Ebből glukonon:15,8g

Hozzávalók:

30dkg eper, 10 dkg glukonon, 2dl víz, 1 citrom leve.

A friss, méjhűttt vagy diabetikus befőtt epret áttörjük, ill turmixoljuk, és a hozzávalókat jól összekeverjük. Jeges vízbe állítjuk vagy jégbe hűtjük, majd formába töltve a méjhűtőben vagyasztjuk, vigyasztásig ott tároljuk.

7 adag
1 adag súja 10 dkg
Energiatartalma:959KJ/229Kcal
Szénhidrát:18,53g Ebből glukonon:13,54g

Hozzávalók:

60dkg vanilia fagylalt, 10 dkg finomra darált pörköltdió.

A pörkölt finomradarált diót a fagyasztás elötti hőfokra hűtött vanilia fagylalt krémjéhez keverjük. Ezután a vanilia fagylalt receptnél ismertetett módo hűtjük, fagyasztjuk, és tálaljuk.

 

8 adag
1 adag súja 8 dkg
Energiatartalma:635KJ/152Kcal
Szénhidrát:17,9g  Ebből glukonon:11,85g

Hozzávalók:

60dkg vaniliafagylalt, 6dkg kakaó

Előljáróban vaniliafagylaltot készítünk, és a még forró alapanyagokból kb 10 dkg-ot kiveszünk. Ezt kakaóval símára keverjük, majd a többi vanilia fagylalt-masszához keverjük. Ezután a vaniliafagylaltnál ismertetett módon fagyasztjuk, tároljuk, tálaljuk.

6 adag
1 adag súja 10 dkg
Energiatartalma:662KJ\158 Kcal
Szénhidrát:19,67g ebből glukonon:15,8g

Hozzávalók:

4 tojás sárgája 10 dkg glukonon, 5dl tej, 1 fél rúd vanilia.

A vaniliával ízesített tejet a glukononnal felforraljuk, és egy keveset vékony sugárban állandóan kevergetve a tojássárgákhoz öntünk. Jó símára keverjük, majd a többi forró tejbe töltjük, jól összekeverjük, és a tűzről lehúzzuk. Átszűrjük, és az edényt jeges vízbe állítva, kevergetve, 4-1 C-fokra hűtjük. Ezután formába töltve, a méjhűtőben megfagyasztjuk. Tálalás elött 10 percel a méhűtőből kivesszük és hűtőbe tesszük. (Visszafagyasztani nem szabad!) Üvegpoharakba adagolva kínáljuk.

10 adag
1 adag súja:8,8dkg
Energiatartalma:990KJ/237Kcal
Szénhidrát:13,46g  Ebből glukonon:11,19g

Hozzávalók:

8 tojás sárga, 10 dkg glukonon, 4,5dl tejszín, 2 nagy citrom, a díszítéshez narancsízű gyümölcskocsonya.

A tojássárgákat a glukononnal, a citromreszelékkel megmelegítjük, majd kihűtjük. A citromlevet beleöntjük és a habbávert tejszínnel óvatosan összekeverjük. A vanilia parféhoz hasonlóan fagyasztjuk és szeleteljük. Narancsízű gyümölcskocsonya-szeletkékkel díszítve kínáljuk.

10 adag
1 adag súja:8,5 dkg
Energiatartalma:700KJ/167Kcal
Szénhidrát:13,39g  Ebből glukonon:9,48g

Hozzávalók:

30dkg eper, 10dkg glukonon, 3dl tejszín, 0,5dl citromlé, a díszítéshez 1dl tejszín és 6dkg eper.

A friss méjhűtött v a diabetikus befőtt epret áttörjük ill turmixoljuk. A glukononnal és a citromlével simára keverjük, majd a habbávert tejszínt is hozzáadjuk. A vanilia parféhoz hasonlóan fagyasztjuk, szeleteljük és tejszínhabbal meg eperrel díszítve tálaljuk.

10 adag
1 adag súja:8,5dkg
Energiatartalma:1232KJ/294Kcal
Szénhidrát:13,79g  Ebből glukonon:10,43g

Hozzávalók:

10Dkg darált pörkölt mogyoró, 4 tojás sárga, 10 dkg glukonon, 2 dl tej, 3dl tejszín, a díszítéshez 1dl tejszín, 1 dkg glukonon, 4 dkg darált pörkölt mogyoró.

A darált pörköltmogyorót, a forró tejbe öntjük, és újra felforraljuk, majd kihűtjük. A tojássárgákat a glukononnal gőzön kevergetve megmelegítjük, majd a gőzről levéve, kihülésig habverővel verjük. Ezután a felfőzött mogyorót és a habbávert tejszínt is belekeverjük, és a vaniliaparfénál ismertetett módon fagyasztjuk és tálaljuk. Tálra borítva felszeleteljük, és tejszínhabbal meg darált pörkölt mogyoróval díszítjük.

8 adag
1 adag súja 8 dkg
Energiatartalma:1159KJ/277Kcal
Szénhidrát:17,2g  Ebből glukonon:13,03g

Hozzávalók:

6 tojás sárgája, 10 dkg glukonon, 5dkg kakaó, 3dl tejszín, díszítéshez 1 dl tejszín+1 dkg glukonon.

Ugyanúgy készül mint a vanilia parfé, csak a kakaót a kihült tojássárgás keverékbe szitáljuk.

8 adag
1 adag súlya 7,5dkg
Energiatartalma:1005KJ/240Kcal
Szénhidrát:12,2g  Ebből glukonon:10,66g

Hozzávalók:

6 tojás sárgája, 9dkg glukonon, 1 rúd (3dkg vanilia), 6dl tejszín.

A vaniliát egy evőkanál vízzel, 1-2 percig forraljuk és hülni haggyuk letakarva. A tojássárgát 8dkg glukononnal vízgőzön habbáverjük, de nem forraljuk fel. A tűzről levesszük, és amíg kihül tovább verjük. Belekeverünk 3 dl felvert tejszínt, hozzáadjuk a vaniliakivonatot, és fém v műanag formába simítjuk. A méhűtőben 10-16 órán át fagyasztjuk. Tálaláskor a formát forróvízbe mártjuk, majd a parfét lehűtött tálra borítjuk belőle. Forróvízbe mártott késsel felszeleteljük, és 1dl 1dkg glukononnal ízesített habbávert tesjszínnel díszítjük.

  A turmix italok készítéséhez vehetünk friss, mélyhűtött, vagy diabetikus befőtt gyümölcsöt, az anyagokat turmixolás elött 2-6 fokra lehűtjük, így kapjuk a legkellemesebb ízű italt.

2 adag
1 adag=2,2dl
Energiatartalma:565KJ/135Kcal
Szénhidrát:18,5g  Ebből glukonon:9,48g

Hozzávalók:

15dkg málna, 2,5dl tej, 2dkg glukonon, fél citrom leve.

 A turmix italok készítéséhez vehetünk friss, mélyhűtött, vagy diabetikus befőtt gyümölcsöt, az anyagokat turmixolás elött 2-6 fokra lehűtjük, így kapjuk a legkellemesebb ízű italt.

2 adag
1 adag=2,1dl
Energiatartalma:508KJ/121Kcal
Szénhidrát:18,71g  Ebből glukonon:9,48g

Hozzávalók:

20dkg őszibarack, 1dl száraz fehérbor, 1 dl szódavíz, 2dkg glukonon, fél citrom leve és reszelt héja.

 

A turmix italok készítéséhez vehetünk friss, mélyhűtött, vagy diabetikus befőtt gyümölcsöt, az anyagokat turmixolás elött 2-6 fokra lehűtjük, így kapjuk a legkellemesebb ízű italt.

2 adag
1 adag=2,1dl
Energiatartalma:508KJ/121Kcal
Szénhidrát:18,71g  Ebből glukonon:9,48g

Hozzávalók:

12dkg megtisztított, kockákra vágott sárgabarack, 1 tojás sárgája, 1,5dl tej, 2 dkg glukonon, fél citrom leve és reszelt héja, mokkáskanálnyi őrölt fahéj.

 A turmix italok készítéséhez vehetünk friss, mélyhűtött, vagy diabetikus befőtt gyümölcsöt, az anyagokat turmixolás elött 2-6 fokra lehűtjük, így kapjuk a legkellemesebb ízű italt.

2 adag
1 adag=2dl
Energiatartalma:794KJ/180Kcal
Szénhidrát:17,73g  Ebből glukonon: 9,48g

Hozzávalók:

1dl citromlé, 2dl tej, 0,5dl tejszín, 5dkg megtisztított alma, fél citrom reszelt héja, 2dkg glukonon.

A turmix italok készítéséhez vehetünk friss, mélyhűtött, vagy diabetikus befőtt gyümölcsöt, az anyagokat turmixolás elött 2-6 fokra lehűtjük, így kapjuk a legkellemesebb ízű italt.

2 adag
1 adag=2dl
Energiatartalma:533KJ/133Kcal
Szénhidrát:19,66g  Ebből glukonon:9,48g

Hozzávalók:

12dkg alma, 2,5dl tej, 2dkg glukonon, fél mokkáskanálnyi őrölt fahéj, 1 citrom reszelt héja és leve

A turmix italok készítéséhez vehetünk friss, mélyhűtött, vagy diabetikus befőtt gyümölcsöt, az anyagokat turmixolás elött 2-6 fokra lehűtjük, így kapjuk a legkellemesebb ízű italt.

2 adag
1 adag=2dl
Energiatartalma:581KJ/138Kcal
Szénhidrát:19,78g  Ebből glukonon:9,48g

Hozzávalók:

12dkg eper, 2dl joghurt, 0,5dl tej, 2dkg glukonon, fél citrom leve

20 db
1db súja: 4dkg
Energiatartalma:769 KJ / 184 Kcal
Szénhidrát: 10,66g  Ebből glukonon 0g

Hozzávalók:

60dkg vajastészta (keresd a vajastészta receptjét), a nyújtáshoz 3dkg liszt, tetejére 1 tojás, 8dkg reszelt sajt, töltelékhez 30 dkg sonkakrém (keresd a sonkakrém receptjét)

A vajastésztát lisztezett deszkán, 2-3mm vastag téglalappá nyújtjuk és 2 egyforma csíkra vágjuk. Mind a 2 tészta csíkból dereje vágóval 10-10 db egyenlőszárú 3szöget vágunk, mindegyikre sonkatölteléket halmozunk, és kifli alakúra felcsavarjuk. Sütőlemezre fektetjük, tetejüket tojással megkenjük, reszelt sajttal meghintjük, előmelegített forró sütőben aranysárgára sütjük.

20 db
1 db súja:4dkg
Energiatartalma:955 KJ / 228 Kcal
Szénhidrát:7,77g  Ebből glukonon:0g

Hozzávalók:

40 dkg vajastészta (keresd a vajastészta receptjét), a nyújtáshoz 3dkg liszt, a tetejére egy tojás, 6dkg reszelt sajt, tölteléknek 40 dkg sajtkrém (keresd a sajtkrém receptjét)

A vajas tésztát lisztezett deszkán Két fél cm vastag egyforma négyzetlappá nyújtjuk és sütőlemezre fektetjük. Az egyik lapot tojással megkenjük, reszelt sajttal meghintjük, dereje szaggatóval 20 egyenlő négyzetre vágjuk, és forró sütőbe tolva, eről lánggal aranysárgára sütjük. A másik lapot szintén négyzetekre vágva de üresen hagyva sütjük meg. Ha kihűltek, 2-2 lapocskát sajtkrémmel össze ragasztunk úgy hogy a sajtos négyzet kerüljön felülre. 

10 db
1db súja:4,5dkg
Energiatartalma:876KJ / 210Kcal
Szénhidrát:14,82g  Ebből glukonon:0g

Hozzávalók:

40 dkg vajastészta (keresd a vajastészta receptjét), a kinyújtáshoz 3 dkg liszt, a tetejére 1 tojás, 5dkg reszelt sajt.

A vajas tésztát lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, tojással megkenjük, reszelt sajtal meghintjük és sütőlemezre fektetve, 10 hosszú csíkra vágjuk, forró sütőben aranysárgára sütjük, majd mielött teljesen kihülne a rudakat a vágatok mentén óvatosan szétszedjük.

50 dkg
10 dkg Energiatartalma:2031 KJ/ 486 Kcal
Szénhidrát:35,58g ebből glukonon: 0g

Hozzávalók:

50 dkg vajastészta (keresd a vajastészta receptjét) a kinyújtáshoz 5 dkg list, a tetejére 1 tojás, 2 dkg köménymag.

A vajas tésztát belisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, a tetejét tojással megkenjük, és köménymaggal meghintjük. A dereje vágóval 2x5cm es téglalapokat vágunk, és a kis tésztadarabok 2 végét megfogva, a közepüket 2x megcsavarva, masni alakúra formázzuk. Egymástól ujjnyi távolságra sütő lemezre rakjuk. Előmelegített forró sütőben aranysárgára sütjük.

1Kg
10dkg energiatartalma:2109 KJ / 504 Kcal
Szénhidrát:36,13 g Ebből glukonon:0 g

Hozzávalók:

A tésztához 45 dkg liszt, 4 tojássárgája 25 dkg rámamargarin, 1,5 dl tejszín, 10 dkg reszelt trapistasajt, só, a nyújtáshoz 5 dkg liszt, a tetejére 1 tojás. 8 dkg reszelt trapistasajt.

A lisztet egy tálba öntjük, a közepébe méjedést nyomunk, és ebbe rakjuk a többi hozzávalót. először ezeket kissé összegyúrjuk, majd gyors mozdulatokkal a lisztet is hozzáadjuk. VIGYÁZAT NEM SZABAD SOKÁIG GYÚRNI. Ezután a tésztát lisztezett deszkán, 1,5cm vastagra nyújtjuk és a tetejét tojással megkenjük. Tálcára, esetleg 2 tálcára fektetve a hűtőszekrényben jól kihűtjük, ismét tojással megkenjük, és annyi időre tesszük vissza a hűtőbe, amíg a 2. kenésis megnem szárad rajt. A tetejére reszelt sajtot hintünk, majd a tésztát kb 2x2 cmes négyzetekre vágjuk, és fél cm es távolságra egymástól tepsire fektetjük. Előmelegített forró sütőben aranysárgára sütjük.

16 szelet
1 szelet súlya 6dkg
Energiatartalma:1169 KJ / 280 Kcal
Szénhidrát:17,43g  Ebből glukonon:8,95g

Hozzávalók:

Egy 45dkgos piskótalap (keresd a piskótatészta receptjét),2dl tej, 9dkg kókuszreszelék, 2 dkg liszt, 5 tojássárgája, 25dkg rámamargarin, 10 dkg diabetikus narancshéj, 3dkg glukonon.

A piskótalapot a sütőpapírtól elválasztjuk és még melegen feltekerjük, úgy haggyuk kihűlni. A tejet a glukononnal felforraljuk, és a kókuszreszelékkel elkevert lisztet hozzáadjuk, 2-3 percig forraljuk, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük és a kihült kókuszt hozzáadva újra kikeverjük. A széthajtogatott piskótalapot a krém 80% ával megkenjük, ismét összecsavarjuk, és 2-3 órára a hűtőbe rakjuk. Végül a piskótatekercs tetejét a megmaradt krémmel bevonjuk, kókuszreszelékkel meghintjük, az apró szeletekre vágott narancshéjjal díszítjük.Tálalásig jégbehűtjük, csak fogyasztás elött szeleteljük.

16 szelet
1 szelet súja 7,2dkg
Energiatartalma:1423KJ/340 Kcal
Szénhidrát:26,96g  Ebből glukonon: 16,66g

Hozzávalók:

1 kerek 45 dkgos csokoládépiskóta ( keresd a csokoládés piskóta receptjéz), 2dl tejszín, 15dkg glikonon, 7dkg diabetikus csokoládé, 5 dkg kakaó, 30 dkg rama margarin.

A tejszínt a glukononnal felfőzzük és a szitált kakaót meg az 5dkg csokoládét egyet haggyuk forrni. Jól összekevrjük, kihűtjük, majd a margarinnal habosra keverjük.A tortakarikát 3 egyenlő lapba vágjuk, és a krém 2/3 részével megtöltjük.A maradék krémmel a torta tetejét és oldalát vékonyan bevonjuk. 1-2 órára jégbe hűtjük.